Ми працюємо для вас! Онлай-магазин з 9:00 до 20:00! Офлайн (магазин) з 8:00 до 15:00

  • Кошик порожній!

Вибір дивану, на що варто звернути увагу?

Диван став практично невіднятною частиною меблювання більшості сучасних жител, чи мовиться про квартиру в багатоповерховому будинку, чи в приватному будинку або дачі. Від якості дивана залежить його комфортне та тривале використання, а головне, спокійний та повноцінний сон.

Комфортність дивану залежить від того, як вибрати матрац на диван. Адже саме від поверхні дивана на 90 відсотків залежить як зручність сидіння на ньому, так і відпочинок під час сну. Саме тому в компанії Virkoni вирішили допомогти порадами, який вибрати матрац на диван.

Для початку вам варто визначитися, як скільки часу ви проводитимете на дивані. Чи ви будете лише зрідка відпочивати на ньому або використовувати як щоденне спальне місце. У першому випадку, особливо пильної уваги до вибору спальні можна і не приділяти, головне, щоб вам було зручно на ньому сидіти або подрімати кілька годин. У другому випадку, вам слід ґрунтовно вивчити питання, адже правильно підібраний матрац сприятиме відновленню сил, а неправильно підібраний, може негативно впливати не тільки на сон, але і на здоров'я, викликаючи не тільки роздратування від недосипання, а й болю в спині.

У матраців існує п'ять рівнів жорсткості:

- м'який,

- середньом'який,

- середній,

- середньожорсткий,

- Жорсткий.

Зазвичай більшість моделей використовується жорсткість середнього рівня, щоб у ньому було зручно сидіти. Тому, якщо ви маєте намір використовувати диван для повсякденного сну, варто доглянути собі модель з ортопедичним матрацом.

Крім рівнів жорсткості матраци відрізняються матеріалом наповнювача. При створенні використовується синтетичний матеріал ППУ (пінополіуретан) або пружини.

При виборі виробу з ППУ слід пам'ятати, що чим вища його щільність, тим довше він прослужить. Щільність ППУ повинна бути не нижче 35. Для армованого пінополіуретану нижній поріг може становити 28 одиниць. Найбільш комфортним вважається високоеластичний пінополіуретан, його нижня межа його щільності - 30.

При створенні моделей із пружинами використовується три основні типи пружин:

- змійка

- залежний блок Боннель

– незалежний блок.

Змійка використовується як посилення ППУ, мінусом такої пружини є те, що такий механізм може видавати скрип при сильному навантаженні. Боннель (Bonnel) – залежний пружинний блок складається із з'єднаних до основи пружин, цей варіант не має ортопедичного ефекту, але його плюс у низькій ціні. І останній блок незалежний є окремі поміщені в тканинні чохли пружини, де на навантаження реагує кожна окрема, незалежно від інших. Незалежний блок забезпечує ортопедичний ефект. Але це досить дорогий варіант.

У компанії Virkoni у багатьох моделях застосовується проміжний варіант, що дозволяє застосовувати недорогий Боннель, поверх якого кладеться шар щільного ППУ, що утворює м'яку поверхню з ортопедичним ефектом.

Однак, якщо комусь необхідно зробити спальну поверхню більш рівною або м'якою, можна купити окремий матрац, так званий топер для дивану. Топпер є тонким виріб зазвичай товщиною від двох до восьми сантиметрів. Він дозволяє коригувати жорсткість матраца і згладжувати всі нерівності, якщо такі є. По кутах топера часто пришивають резинки, що дозволяють закріпити його на дивані.